Vilsen i mitt manus

Lördagen den 30/7 och det är nästan två månader sedan jag var inne i mitt manus och skrev något. Idag och imorgon har jag bestämt att bara sitta med manuset. Då jag gjort frukost, satte jag mig ner vid datorn. Öppnade manusets drygt hundra sidor i word och tänkte jag får helt enkelt börja om från början och läste igenom snabbt de flesta sidorna. Då hade jag bara skrivit scen som rubrik och la till kapitel vilket blev bra. Jag hade skrivit lite där och lite där exempel fortsätta här…

Nu efter tre timmar har jag fått lite grepp om manuset igen och var jag ska börja fylla i på de punkter som noterats. Men då har både min ork och inspiration tagit slut. Nu dricker jag ännu en kopp kaffe och tittar ut genom mitt uterum och ser att solen skiner. Tror att jag går ut en stund i trädgården och njuter av solen innan det förväntade ovädret skulle komma in med regn och åska. Tar på mig och går en promenad med. Men först kollar jag runt en runda på facebook.

Hur gör ni när ni känner er lite vilsen i manuset?

Är tacksam för all hjälp jag kan få av er då jag är nybörjare i mitt första manus.

Tack på förhand och ha en superduper trevlig dag. 🙂

Datorbild

2 reaktioner till “Vilsen i mitt manus

 1. Jag brukar gå ut i trädgården och greja, eller ta en promenad (springer inte pga hälsporren, annars är en joggingtur bästa botemedlet när man känner sig lite vilsen). Ibland kan jag behöva ta bort något kapitel, eller en scen, för att se om jag hittar rätt känsla igen. Man får pröva sig fram till vad som funkar.
  Oftast brukar det vara något som stör om man känner sig vilsen (och inte hittar tillbaka). Det bästa är då att ta bort det störande helt och hållet.

  Gilla

  1. Oh, tack Agneta. Du har precis lämnat den första kommentaren i min nya blogg. Jippie, så kul.
   Tack för tipsen också. Jag ändrade om två kapitel och tog bort ett kapitel. Har dessutom flikat in med två nya kapitel med annan röst (perspektiv).
   Alltså en redigering innan råmanuset är färdigt. Det har gått bättre att skriva idag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s