Bokrecension

IMG_0548

Händelser vid vattnet av Nora Roberts utgiven 2015.

Nora Roberts behöver ingen närmare presentation då hon är känd som ”New York Times bestselling author”.  Ingen skriver romantik som Nora Roberts och hennes böcker har tryckts i svindlande 400 miljoner exemplar i över 34 olika länder enligt http://harpercollins.se/bocker/skonlitteratur/nora-roberts

Handlingen utspelar sig på en grekisk ö. När huvudpersonen Morgan som åkt dit för semester och hälsa på sin bästa väninna råkar hon ut för olika händelser. Däribland träffar hon på den stenrike och snygge Nicholas Gregoras som bor granne med väninnan. Hon dras till honom av något men vad?

Inledningen är pulshöjande och man är bara tvungen att läsa vidare. Huvudpersonen Morgan är en mycket självständig och tuff kvinna, som dessutom är modig. Härliga och vackra miljöskildringar och jag kan se de framför mig medan jag läser. Dialogerna är som ljuv musik i mina öron med bra variation av längden på meningarna, vilket är pulshöjande återigen. Boken har hög spännings- och igenkänningsfaktor.

Boken för mig går i både romantik/deckare genren. Där är både kärlek och mord.

Jag har alltid gillat Nora Roberts filmer men detta är faktiskt första boken jag läser om henne – inte den sista heller. Jag kan varmt rekommendera boken till er och ni kommer få många timmars njutning av passionerad kärlek och intriger blandat i en härlig mix. Jag har precis köpt ”Lögnaren”.

Då jag själv skriver som en ”Fritidsförfattare” på min första roman och noveller har jag inspirerats väldigt mycket. Både av att skriva så texten får en fin rytm och känns naturlig, att få till vackra miljöer och trovärdiga karaktärer.  Min lärare på skrivkursen sa att ”man lär sig genom att studera och läsa andra författare” och det stämmer absolut.

 

 

2 reaktioner till “Bokrecension

  1. Den har jag inte läst, måste göra det. Nora Roberts skriver bra. Läs hennes ”Skuggor ur det förflutna” om du inte gjort det. En av de bästa böcker jag läst!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s