Gott Nytt År 2017!

Jag har suttit en god stund och försökt summera ihop året 2016.  Nu med facit i hand borde jag skrivit ner milstolparna genom året men jag får anstränga mig att minnas istället. I början av året närmare bestämt i april gick jag ”Författarkurs 1” av Jorun Modèn. Mitt manus skrev jag lite i då och då. Jag lärde känna en fin skrivarvän Chatrin från kursen och vi ger varandra feedback och bollar idèer med varandra. Jag blev vän med flera författare på facebook, vilket jag är glad över. Jag började i olika författargrupper och lusläste de flesta inläggen för att lära mig så mycket som möjligt.

I juli månad startade jag den här författarbloggen. Dels för det är roligt att skriva och berätta om min ”skrivarprocess” och dels har jag fått nya bloggvänner, vår bloggcommunity som Marie kom på namnet skrev. Vi liksom följs åt på vägen vilket är bara så kul. För oss har det varit ett produktivt år och 2017 kommer bli ett spännande år för oss alla.

Under sommaren hände något som gav mig skjuts framåt i manuset. Jag skrev varenda dag och under min semester. Så augusti är den månaden jag med egna ögon såg att manuset växte och tänkte att det kanske blir en bok ändå så småningom. Manuset växte och växte…

OCH jag var på min första releasefest!!! Hos Mari och Stefan Åberg i Malmö i slutet av augusti. Jag drog med mig  Thomas (särbon) på festen och det var så kul. För att se bilder därifrån klicka här Mari & Stefan Åbergs releasefest

I september gick jag ”Författarkurs 2” också Jorun Modèn. Ävn Chatrin gick så vi följdes åt där. Då pausade manuset ett tag igen men det var då jag kom på tanken att föra statistik över mina skrivpass. Jag skrev in både timmar och ord och såg hur sidorna ökade för varje månad. I april 2017 ska jag gå den sista ”Författarkurs 3”

I november var jag på boksignering nere på stan och träffade en annan författare Kim K Kimselius och vi pratade en lång stund. Just då bestämde jag mig för att åka på hennes författarevent som hon anordnar under sommaren vissa helger. Så nu är jag anmäld för sommaren 2017 i Blekinge. Det ser jag jättemycket fram emot. Ska bli kul att träffa andra författar aspiranter och umgås tillsammans.

I december var jag på en boksignering i stan.  träffade jag Cecilia Sahlström. Det var också ett spännande möte. Träffade även Camilla Ländin (förläggare på Kreativator). Tiden går fort när man har trevligt. Cecilias bok ”Vit syren” ska jag också läsa under min minisemester nu.

Nu är december månad snart slut, sista dagen är idag. Jag har kommit till 62 % färdigt råmanus och med en tio dagar semester ska jag komma en ännu längre bit på väg. Jag har satt upp en deadline för mig att då ska råmanuset vara färdigskrivet 28/2-2017. Sedan kommer redigering etc.

Önskar er alla ett gott slut på 2016 och välkomnar 2017 

new-years-eve-1664737_640

5 reaktioner till “Gott Nytt År 2017!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s