De sista kapitlen…

Onsdagkväll redan. Jag har tagit ut en veckas semester för att ägna mig åt manuset. Det är härligt att slippa gå upp då ingen ringsignal väcker mig. Jag ligger kvar i den gosiga sängvärmen och läser innan suget efter kaffe tvingar mig att gå upp. Varje dag sedan i lördags har jag skrivet ett par timmar och flera kapitel är färdiga och satta på plats.

Men ett problem har uppstått, nämligen att jag hela tiden får flera kapitel att skriva. Vet inte hur det går till men saker och ting måste komma i rätt ordning och få plats. Jag har haft både sju- åtta  kapitel kvar men i skrivande stund är det sex kapitel kvar med risk för att det ökar på sig. Idag har jag suttit vid datorn minst fem timmar och 1546 ord = 1 kapitel samt börjat på ett nytt kapitel så smått. Det är lika roligt nu som i början på manuset.

Dock ser jag ett avslut i historien. Slutet är redan skrivet och jag kan lova att det är en riktig cliffhanger! Kanske man inte ska ha en sådan men jag vill att läsarna ska bli otroligt sugna på att läsa bok nummer 2. 🙂 Vad tycker ni läsare?

Jag har redan börjat skriva ett synopsis till bok nummer 2 och 3. Ja, det kommer bli en trilogi där man får följa huvudpersonen genom alla böckerna men det både försvinner och tillkommer karaktärer, mer berättar jag inte. Annars är det ingen hemlighet. 🙂

Nu är det slutskrivet för idag. Jag ska förflytta mig till soffan och se en film på Netflix. En eller två feelgood filmer. Vem vet när idéer ploppar upp – därför har jag ett block till hands.

PS! Snart är jag på 50 000 ord och innan veckan är slut vill jag helst vara på 53 000 ord. 

julbild

2 reaktioner till “De sista kapitlen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s