Mål i sikte…

Söndagskväll igen. Är det inte underligt att veckorna passerar så fort? Snart är januari slut och det har blivit ljusare både på morgnar och kvällarna. I alla fall i Lund där jag bor.

Jag har mycket att göra precis som alla ni andra, och jag tycker jag är bra på att prioritera. Idag har jag kommit ett steg närmre mål. Ett kapitel till är färdigskrivet. Imorgon hoppas jag få ännu ett kapitel eftersom jag är ledig. (Har jobbat för mycket).

mal-i-sikte

Jag funderar mycket på hur jag ska göra med mitt manus efter jag haft det hos en lektör. Lektören har jag valt ut redan, men avslöjar inget. Utan fortsätter med mina funderingar…

Idag har jag också börjat läsa testläsarnas feedback, har börjat med en och hunnit med sju kapitel idag. Dock inte gjort några ändringar än utan bara kopierat in deras kommenterar i små, söta rutor med deras namn på, så jag vet vems kommentaren är. Det är hur roligt som helst att läsa feedbacken. De saker jag är sämre på, kan jag bara bli bättre. Men är stolt över mig själv för jag kommer slå min egen deadline med en månad, med att få råmanuset färdigt innan den siste februari. Jag sliter och jobbar på för att de sista fyra kapitlen ska skrivas innan januari månad är slut. Vilket ger mig nio dagar totalt att skriva färdigt på. Får skriva varje dag resten av månaden.

Råmanuset ligger nu på 81%. 🙂

Den 1/2 byter jag arbete och ni vet hur det är. Mycket att lära sig och jag kommer vara trött efter arbetsdagen, vilket innebär ingen ork över till annat roligt.

Dock läste jag om ett tips som jag direkt tog till mig. Det är att i bok nummer 2 och 3 skriva en liten ”Resumè” för att man även ska kunna läsa mina böcker som fristående. På det sättet hoppas jag på att nå ut till ännu flera läsare. Det är inte alla som tycker om att läsa serier!

Nej, nu ska jag fixa lite middag och sätta mig i soffan för att se en film på Netflix. 🙂

Ni får ha en trevlig vecka!

7 reaktioner till “Mål i sikte…

 1. Åh vad bra jobbat! Det är inte illa att slå sin egen deadline. Låter kul med testläsarnas feedback 👍🏻
  När det gäller fristående delar som tillsammans bildar en serie måste jag (åter) tipsa om Camilla Davidssons trilogi om Emma. Hon syr ihop historierna väldigt bra, så man måste inte ha läst ettan och tvåan för att förstå trean.
  Lycka till med nya jobbet, det är alltid tufft i början men tack och lov ger det sig i takt med att man kommer in i det.
  Så kul att fortsatt följa din resa! 😊

  Gillad av 1 person

  1. 🙂 Ops! Jag hoppas jag inte sagt för mycket. Men idag gick jag igenom de sista fyra kapitlen och voila, nu är det bara tre kvar att skriva.:)
   Det ena började jag på i förmiddags och skrev cirka 1000 ord, sedan fika.

   Väntade besök från en byggfirma som ska hjälpa mig med lite renovering och det tog längre tid än planerat. Nu är det sen eftermiddag men jag kokar mig en kopp te till och skriver en skrivpass till innan kvällen.

   Tack för tipset om Camillas böcker, jag läser faktiskt den första ”Under Vintergatans alla stjärnor” får se hur hon vävde ihop historien.

   Det blir superbra med nya jobbet som också är på sjukhuset, nämligen på akutmottagningen. 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Det går verkligen fort framåt! 👍🏻 Tänk, snart är du klar med första delen av processen mot färdig bok, det är stort.
    Intressant med jobb på akuten, hoppas du både hinner och orkar skriva så snart du kommit igång med det nya.
    Blir kul att höra vad du tycker om trilogin 😊

    Gillad av 1 person

   2. Jag ser väldigt mycket fram emot att råmanuset blir färdigt. Bara det är stort för mig. Skriva gör jag endast på dagar jag är ledig från jobbet. Jag behöver koncentrera mig på en sak i taget! 🙂 Återkommer när jag läst bok 1 färdigt.

    Gillad av 1 person

 2. Wow, vilket tempo – bra jobbat! Visst är det kul när det flyter på rätt bra och man får upp farten? De passagerna behöver man, eftersom man andra dagar kan stå och stampa. 🙂 Snart är även du i redigeringsfasen, spännande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s