Bokrecension

Steg för steg till ett perfekt manus av Sissel Myrup

Då jag nu är i ”redigeringsfasen” tycker jag denna bok är högaktuell att läsa. Här finns flera bra tips i varje steg att ta till sig, omvandla och applicera på sitt eget manus. Ett exempel från boken som jag verkligen tycker är toppen och som jag själv gör är att: Ändra både din text i format och textsnitt så läser du garanterat texten med nya fräscha ögon.

Innehållet är bra upplagt med viktiga punkter som ingår i ett manusskrivande exempel: Målgrupp, intrig och budskap.

Bra tips i boken vara att göra ett dokument för varje karaktär. (Hurra, det har jag redan gjort från början i min debutroman).  Om man dessutom tänker sig att man vill skriva en serie är det extra viktigt att karaktärerna utvecklas i uppföljaren en såkallad utvecklingskurva.

Boken ger många bra tips både för nybörjare och för den mer erfarna som skriver. Innehållet att med steg för steg beskriva med både ord och exempel är toppen.

Jag kan varmt rekommendera denna bok, ett lexikon för oss skrivande.

Manus Sissel

Steg för steg till ett perfekt manus

 

2 reaktioner till “Bokrecension

 1. Tack för ditt omdöme, det låter som en intressant bok.
  Om du har en iPad är ett annat tips att göra om manuset till en ”e-bok”, en pdf med 17-18 punkters storlek, att läsa i iBooks. Det ger också ett annat perspektiv på texten. För oss som läser mycket e-böcker blir det mer verkligt att läsa sitt manus så också – man ser den som en riktig bok på något vis 😄

  Gillad av 1 person

 2. Varsågod! Jag fick boken ”gratis” att recensera och blev väldigt glad när det visade sig vara en mycket bra bok till både när man skriver och redigerar. Saker som man glömmer bort ibland eller inte ens tänkt på. Rekommenderas varmt!

  Nu blev jag verkligen intresserad av att få veta mer om det du beskriver. Jag har redan mitt manus i pdf som jag skickade till min lektör. Ibooks har jag på min Ipad. Men hur får jag dit pdf till Ibooks?

  Jag vill läsa min bok på plattan. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s