Äntligen sommarsemester!

 

Sommarbär

Tjohoo…första semesterdagen och jag har sovit gott ända till klockan nio. Kaffet är fixat och goa smörgåsar. Nu är det några härliga timmar framför datorn idag som gäller först och främst. Kan känna hur kreativiteten sätter igång och jag vill börja på studs med allt idag. Men jag får allt ta det lite lugnt – har ju hela fyra veckor sommarsemester framför mig.

Planen idag är att göra upp karaktärsdokument för de nya karaktärerna i uppföljaren. Det tar sin lilla tid, det är tre fulla wordsidor som ska fyllas på varje karaktär. På detta sätt lär jag känna mina karaktärer lite grann när jag sedan börjar skriva. Sedan behöver jag leta upp ett foto på karaktären, så att jag visuellt även kan se karaktären.

Fortsätta med synopsen och att kanske skriva något kapitel, vi får se vad jag hinner med och vad jag har lust med. Det är både härligt och roligt att få göra saker och ting i den ordningen man vill.

Första delen är hos lektören ”Fjäderpennan” för korrektursläsning så det ger mig tid att tänka på hur uppföljaren ska bli. Jag tänker som så att första manuset tog drygt tre år att skriva med all research etc. Då får uppföljaren också ta sin tid. Jag vill absolut inte jobba snabbt för att hinna med utan jag tänker ta den tid romanen behöver och framförallt jag behöver. Rom byggdes ju inte på ett år, eller hur? Att skriva romaner får ta tid helt enkelt.

Berätta gärna för mig hur ni gör inför att börja skriva en roman?

Det är himla roligt om vi kan lära av varandra! 🙂

2 reaktioner till “Äntligen sommarsemester!

  1. Heja dig som gör grundligt karaktärsarbete, jag tycker om sån struktur men blir lätt rastlös av det. Tror också på att romaner får ta sin tid. Vad handlar ditt nya projekt om? Vilken genre? Om det inte är hemligt 🙂

    Gilla

  2. För mig är det viktigt att lära känna karaktärerna lite innan jag börjar själva skrivandet. Idag fortsätter jag med det arbetet. Allting får ta sin tid. Planen är att också ha lite semester, slappa, kolla in något på Netflix.

    Mitt nya projekt är uppföljaren till ”Livet blir aldrig som man tänkt” som är planerad utkomma i aug/sept men lutar mer åt i september än augusti. Feelgood och nej, det är inte hemligt! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s