Smått och gott!

Har försökt fylla i min dramaturgin till uppföljaren, men tycker inte det blir riktigt bra. Hur många vändpunkter/ploter använder ni i er roman? Kan behöva lite hjälp.  🙂

Annars får jag leta ännu mer på nätet eller kanske kommer jag på något mera bra själv. Vem vet?

Idag har jag skickat in en novell till en fantasyantologi Jul igen! En novelltävling. Dock är fantasigenren helt ny för mig.  Men så roligt det är att skriva om olika världar och allt som det innebär. Det kommer absolut blir mera fantasy att skriva för mig. Det är alltid bra att kliva ur sin comfortzon. Jag trivs bäst med att skriva feelgood för det ligger mig närmast om hjärtat.

Till sist undrar jag vad man specifikt ska tänka på när man skriver serier? Här behöver jag också hjälp av någon snäll författare.  🙂

Detta vet jag redan:

 1. Karaktärernas utveckling
 2. Tiden ska ändras, alltså karaktärerna åldras.
 3. Och att nya karaktärer kommer in, dock inte huvudkaraktären från bok 1.

Men finns det mer jag behöver tänka på? Ni som skrivet en uppföljare eller kanske till och med en trilogi som jag har tänkt göra.

Jättetacksam för er hjälp! Kram ❤

 

 

4 reaktioner till “Smått och gott!

 1. Att skriva om den dramaturgiska kurvan eller lägg till/dra ifrån trådar är ett jäkla jobb, det är exakt det jag håller på med nu. Det är mycket som ska stämma för att det ska bli bra och oerhört lätt att det blir fel. Hur lång tid har du på dig före slutkorrerktur?
  Det jag önskar av en serie är att jag dels känner nog för karaktären för att undra hur det ska gå – t.ex. Emma i Camilla Davidssons böcker. Och att det finns en cliffhanger, i din genre kan det ju vara en ny lovande bekantskap – då vill jag veta hur det går för henne, hon som blivit min vän efter 300 sidor. Eller en graviditet kanske? Eller en mystisk främling som lockar? Viktigast är nog ändå huvudkaraktären, att jag bryr mig tillräckligt om henne.
  Vad spännande med en fantasynovell!

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du också håller på med den dramatiska kurvan. 🙂 Har kommit en bit på väg men har inte riktigt funderat ut handlingen för andra delen. Men jag är lugn. Det löser sig under skrivandets gång.

   Du har rätt om att man måste känna för huvudkaraktären. Jag fullkomligt älskar min huvudkaraktär Jessica och ville inte skiljas från henne, därav bestämde jag för trilogi. Tror många kommer både känna igen sig i Jessica, skratta och gråta med henne medan de läser.

   Ja, det var både spännande och roligt att vara på skrivarkurs hos Kim Kimselius. Jättefin gård och supertrevliga kursare som också brann för skrivandet. Att skriva fantasy är så roligt. Har du provat?

   Manuset kom i retur från korrekturläsande i söndags. Meningen är att jag ska gå igenom kommentarerna och ändra i manuset efter dem. Det var en hel del så jag räknar med att få jobba resten av augusti med detta. Boken beräknas komma ut i slutet på september, efter bokmässan. Allting tar en sådan tid och att jag börjat jobba igår efter semestern. Önskar jag fick jobba med detta mycket mera.

   Gillad av 1 person

   1. Det är alltså andra delen som detta handlar om? Ja men då så, jag uppfattade det som om du börjat fundera kring del ett nu i detta slutskede, haha.
    Har aldrig skrivit fantasy och är inget stort fan av genren, men vem vet vad som händer i framtiden 😀
    Vad spännande, du har jobbat på bra måste jag verkligen säga. Kul att ha en bok att se fram emot i september! 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Ja, det är andra delen jag skriver på nu. Har skrivet fyra kapitel och är en liten bit på väg.

  Jag hade inte heller skrivet fantasy innan, men jag gillar att se vissa filmer inom den genren. Men det var verkligen roligt att bara hitta på och vara kreativ. Det kan vara bra att vidga vyerna lite. Dock känns feelgood mer varmt och hemkärt i mitt hjärtan. 🙂 Tack Marie, jag jobbar mycket med skrivandet varje ledig stund från heltidsarbetet. För att det är så himla roligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s