Sköna helg!

Så har helgen kommit och jag är ledig från jobbet. Faktiskt var jag ledig igår med, men då ägnade jag dagen åt hushållsarbete och att hjälpa dottern min med diverse saker nu när hon är drabbad av influensan, men hon är på bättringsvägen. Jag har bytt omslagsbild på hemsidan/bloggen och sitter i skrivande stund och njuter av solens som lyser på anemonblommorna. Om det inte är någon som redan gissat för sig själv varför jag valde Anemon Förlag till mitt bokförlagsnamn kan jag nu berättar att det är de tre första bokstäverna i mitt namn och dessutom underbara blommor.

Anemone6

Lördagsförmiddagen går snart över till eftermiddag och jag har endast tre timmar på mig att sitta vid mitt skrivbord och skriva på andra delen i serien om Jessica Schöön. Men jag tänkte om och började istället med att läsa min manuscoach ”Utlåtande 2” och nu ska jag börja läsa hennes kommentarer i kapitlen och föra över till mitt egna råmanus. För det är väldigt svårt att låta bli att läsa vad manuscoachen tycker. Här finns både bra saker jag gör och saker jag behöver bli bättre på eller ändra i min text. Men om ni inte har haft en manuscoach innan rekommenderar jag er att anlita en egen sådan under bokens råmanus. Det är en fantastiskt känsla att få konstruktivt nerskrivet feedback i både eget utlåtande och sedan som kommentarer inne i texten. Det är guld värt och det är inte ”för dyrt”.

Över till senare eftermiddagen. Klockan fyra är det dags för en begravningsmiddag för min svärmor. Min särbo och hans släkt samt jag ska träffas på en restaurang enligt svärmoderns önskan. Hon ville inte ha en begravning utan önskade att vi träffades under trevligare former. Detta är något helt nytt för mig, men en positiv sådan. På middagen kan vi prata om goda, glada minnen från svärmor och jag är hundra procent säker på att det kommer bli både tårar och skratt. Något jag själv kan tänka på när det är dags för mig.

Du får också ha en trevlig helg! 🙂

6 reaktioner till “Sköna helg!

  1. Ja, det blev en annorlunda och trevlig minnesstund med god mat och skratt. Vi tände ljus för svärmor och pratade om glada minnen.Precis som hon önskade. Hoppas helgen också är fin för dig! ❤

   Gilla

  1. Åh, så kul att du blir intresserad av min bok . Just nu råkar jag ha priser på min webshop: https://widget.publit.com/livet-blir-aldrig-som-man-tankt_2822/livet-blir-aldrig-som-man-tankt/9789198424812. Eboken kan du ladda ner till Ipad och den tar ingen plats.

   Ja, det blev en fin och trevlig middag tillsammans med särbons släkt. Vi åt gott och pratade om svärmor precis som hon önskade innan hon gick bort. Hoppas hon kan se det från himmelen. Kramar till dig Vivi ❤ ❤ ❤

   Gilla

 1. Manuscoach. Se där – ännu en yrkestitel/roll som jag aldrig riktigt tänkt på, åtm inte i de termerna.

  Fin idé av svärmor – det där känner jag värmer i hjärtat mitt!

  Gillad av 1 person

  1. Att anlita en manuscoach kan jag verkligen rekommendera. Det är inte så fasligt dyrt, när man tänker på det kan bli en *bestseller* 🙂

   Ja, middagen med familjen och släkt blev jättefin. Vi tände ljus och pratade om goda minnen. Åt gott och umgicks. Supertrevligt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s