Om Drömlivet i Toscana – Del 2.

Juli månad, sommarsemester och startskottet har gått. Uppföljaren är påbörjad. Under de sista veckorna har jag suttit och försökt göra en så bra struktur på boken som möjligt. I alla fall bättre än första gången. Karaktärerna har fått mer kött på benen, ett mera djup. Kapitlen är räknade och dramaturgin är snart helt klar.

I denna del 2 kommer jag att skriva kapitlen rakt efter varandra. Får ser hur det går. 🙂

Igårkväll satte jag punkt för kapitel 2. Men hela historien är långt ifrån färdigtänkt. Då jag skrev första delen ändrade sig berättelsen faktiskt under tiden. Men det har jag lite utrymme till den här gången också. Och jag är helt säker på att detta händer även denna gång.

Augusti månad, börjat jobba igen och tiden har plötsligt krympt att ägna sig åt manuset. Dock har jag ändå hunnit skriva kapitel 4 klar. Men resten av månaden måste jag lägga all tid på att slutredigare del 1 efter korrekturläsarens kommentarer. Blir inget skrivande på del 2 förrän i september.

HJÄLP! Hela kapitel 4 är borta. Raderat av någon anledning som jag inte vet. Nu är i alla fall  nytt kapitel 4 klart igår 15 oktober. Under septembermånad hade jag ”Release” för del 1 om Jessica. Jag debuterade som författare och jag skrev avtal den 11 oktober 2017 med Word Audio Publishing Internationel så nästa år kommer ljud- och ebok på Storytel, Nextory med flera.

Oktober är klar med kapitel 5. Men i slutet av oktober och nu i november tänker jag ägna mig åt att försöka skriva dramaturgin helt klar så jag har slutet klart. Tror också att jag kommer skriva några meningar om sista kapitlet. Dessutom måste jag uppdatera del 1, några korrfel har smugit sig in och behöver redigeras.

December månad har jag tagit flera semesterdagar och fortsätter skriva på del 2.

Nu har vi kommit till majmånad 2018. Hela 22 kapitel är skrivna. Under hela den här skrivprocessen har jag hjälp av lektör Anna-Carin som ger mig värdefulla tips. Dessutom är bokomslaget så gott som klart. Det fattas något ”litet” på kvinnan på bilden och några ”blurb” ska sättas dit.

Nu är det den 11 september och hela 38 kapitel är klara. Idag börjar jag skriva på kapitel 39.  Den här boken har gått mycket fortare att skriva. Kanske är det erfarenheten man skaffade sig på första boken, dessutom tror jag det har hjälpt både med att börjar skriva kapitel 1, kapitel 2 osv samt att ha en fantastiskt manuscoach som hjälper till. Den 6 september skrev jag avtal med WAPI för andra delen ”Drömlivet i Toscana” ska bli superkul att få lyssna och jag hoppas så att Viktoria Flodström blir uppläsaren även denna gång – för hon gjorde det fantastiskt suveränt bra.

Den 5 oktober ska alla 47 kapitlen vara klara. Håll tummarna att jag lyckas med det.

Den 28 april 2019 och manuset är slutligen skickat för korrekturläsning. Romanen beräknas finnas ute i nätbokhandeln cirka den 15 augusti 2019.

Omslagsbild Drömlivet i Toscana till websida isbn 9789198424874