Livsstilsförändring

Lördagen den 7 mars 2020

Veckan har varit jätteskön. Jag har tagit promenader nästan varje dag, i Lund har det varit solsken i långa stunder och då har jag passat på att gå ut. Våren är snart här enligt kalendern, men i rabatterna finns redan påskliljor och snödroppar. Underbart!

I torsdags började jag också min mos/purèperiod. Det vill säga att jag får äta annat än bara flytande kost numera. Men…jag tar det väldigt lugnt och bytar ut 1-2 måltider mot mos och resten flytande. Jag gör hellre så än att få backa tillbaka till flytande perioden. Minimagen måste få en chans att successivt vänja sig vid tjockare föda.

I torsdags eftermiddag var jag också på vårdcentralen och plockade bort mina agraffer.


Lördagen den 29 februari 2020

Den här veckan har känts mycket bättre. Jag har orkat vara ute på promenader, hälsat på dottern och barnbarnen ett par timmar. Nu har det alltså gått 9 dagar sedan operationen och som ni kan se går vikten neråt i rasande fart.

Jag fokuserar fortfarande på att äta varannan timme och max 3 timmar mellan målen. Har köpt ProPuds drickyoghurtar som innehåller extra protein när jag är ute på språng vilket fungerar mycket bra.

En viktig sak är att magen har skött sig. Jag tog en stolpilla Dulcolax som jag har hemma vid behov och i fredags kom resultatet efter 9 dagars väntan. Det är så befriande att allt har fungerat så bra. Jag mår mycket bättre fysiskt och psykiskt efter sleeveoperationen.

Vikt vecka 4 och 9 dagar efter sleeve op

 


Lördagen den 22 februari 2020

Ja, det har varit tuffa dagar med att dricka Modifast i 2,5 vecka, men det gick bra och jag vägde in mig på operationsdagen på 110,8 kg och det var för 2 dagar sedan. Idag lördag visar vågen på 109 kg alltså nu går det väldigt fort ner = -1,8 på 2 dagar och totalt hittills under februari månad 7 kg.

Nu efter operationen som var i förrgår torsdagen den 20/2 fokuserar jag på att dricka 1,5 l vätska inklusive måltiderna och att äta en måltid på 1-1,5 dl tar mellan 45-60 minuter, Men jag tar det lugnt för jag vill inte råka ut för en dumpning.

Vikt vecka 3 och 2 dagar efter sleeveoperationen


Söndag den 9 februari 2020

Imorse var det dags för vägning igen. Nu har jag hållit på med  flytkost Modifast i 7 dagar med idag räknat. Vågen visar på -2,9 kg och jag är väldigt nöjd med detta resultat.

Nu är det endast 11 dagar kvar till operationen den 20/2. Jag ska endast arbeta nästa vecka och sedan startar min sjukskrivning. Det är tufft att dricka flytande och arbeta samtidigt, magen kurrar jättemycket och jag behöver fylla på vattenflaskan flera gånger om dagen. Men vatten är superviktigt att man dricker så fettet kan kissas ut.

Nu ska jag sätta mig i min schäslong och titta på Netflix hela kvällen.

Vecka 1 på flyt med Modifast inför sleeveoperation

 


Tisdag den 4 februari 2020 

Tisdag och dag 2 på min flytperiod. Den 20/2 är det dags för operation, en sleeve. Vilket jag är så glad över att göra. Nu på morgonen börjar jag med vaniljpudding och kaffe. Igår satt jag och skrev på min hemsida och ska ha det som ett slags dagboksanteckningar. Så ofta jag kan ska jag försöka uttrycka mina känslor för vad som komma skall. Har ni också gjort likadant under er flytperiod och inför er operation?

Jag är ledig från jobbet och sitter och skriver på ett nytt kapitel på sista delen i trilogin om Jessica Schöön. Och det är inte lätt att fokusera på skrivandet när magen kurrar och en lätt huvudvärk gör sig till känna. Men jag sitter här någon timme till. Sedan åker jag till stan och gör slingor hos frissan. Jag försöker kamouflera de grå hårstråna med ljusa slingor. 🙂

Flytvecka


Måndagen den 3 februari 2020

Idag är det en speciell dag, det är dagen jag börjar med flytkost. Under 17 dagar ska jag endast dricka flytande Modifast, kaffe, te, bubbelvatten och mycket vatten såklart. Detta kommer att bli en slags dagbok för anteckningar till mig själv att läsa när jag väl är opererad och har börjat mitt nya hälsosammare liv.

Modifast är pulvret som kommer hjälpa mig av gå ner 5 kg i vikt till min sleeve operation den 20 februari i Kristianstad. Min startvikt är 116 kg, och vid operation ska jag väga 111 kg. Min målvikt är 66,6 kg och enligt appen kommer jag att vara där den 27 februari 2022. Kanske blir det samtidigt som jag släpper min tredje roman, vem vet!

Just nu mår jag superbra. Efter druckit första shaken vaniljsmak med isbitar känner jag mig mätt. Tvättmaskinen är igång och jag sitter i min schäslong och njuter av min lediga dag.  Jag ska unna mig att se en film på Netflix och dricka mitt morgonkaffe.

 

Startvikt 116 kg den 2 februari 2020

Nu är klockan snart 20 och snart är första dagen på flyt över. Det har gått över förväntan faktisk. Jag en påse Hallon shake kvar att dricka runt kl 21:30 innan läggdags. Har druckit te, bubbelvatten och kaffe med. Kissat väldigt ofta. Magen har kurrat ganska mycket och lite huvudvärk. Men jag är glad att det inte var värre, men imorgon kanske det känns jobbigare, vem vet? Imorgon är en annan dag. Jag kör på ”En dag i taget”