Om Livet blir aldrig som man tänkt Del 1.

Historien bakom boken. 

Jag fick idèn till att skriva romanen när jag gick på Österlens Folkhögskola på en skrivutbildning hösten 2014. Några månader senare i december var synopsisen skriven. På utbildningen fick jag verktygen till att verkligen börja våga skriva en hel roman. Det var roligt men det gick oerhört långsamt med att skapa karaktärer, vad handlingen ska omfatta och framförallt hur lång romanen skulle bli. Det var så många bitar att tänka på samtidigt.

Två kurser hos Jorun Modèn blev det efteråt, och där lärde jag mig massor och fick superfina verktygslådor efter kurserna.

Livet kom också emellan några gånger med barn, barnbarn. byte av jobb, sjukdomar och sjukskrivning under förra sommaren på halvtid.

Hur skulle framtiden bli?

Vad ville jag själv göra?

Det var också under förra sommaren då jag fick tid att tänka ordentligt över mitt liv som jag tog tag i romanen igen seriöst och skrev varje dag. Jag gjorde upp i excel, en kapitelöversikt och strukturerade upp varje kapitel för sig, som jag såg den röda tråden och vart hän historien skulle ta vägen.

Jag skrev varje dag på min sommarsemester. Men då det var dags att jobba igen, skrev jag endast på mina lediga dagar.  Då kunde jag hålla både koncentrationen och historieutvecklingen bättre i huvudet.

I februari bytte jag jobb igen till akutmottagningen där jag fortfarande är kvar. Där tänker jag stanna tills pensionen infinner sig.

Så äntligen efter tre år av skrivande, planerande, strukturerande och tänkande är den första delen av min trilogi klar. Romanen bygger på cirka 5 % verklighet tagen ur mitt liv men resten är påhittat. Karaktärerna är också påhittade.

Boken släpptes den 11 september 2017 och ges ut av Anemon Förlag.

Omslag till Bokinfo på mjukband isbn 978-91-984248-2-9

 

 

Tjohoo!Nu är feelgoodromanen släppt. Du kan köpa den ute på:

Bokus

Adlibris

Widgetshop

Författarens beställning