Recensioner från del 1

Bokus

Adlibris

Kram ❤️🙏🌺💕

Tack Sophie för din jättefina recension av ljudboken! Så glad att du uppskattade feelgoodromanen.

”Har precis lyssnat klart på boken! Och vill ha mer nu nu nu😍😍 läser att det dröjer en sommar till innan jag får veta mer om dessa fina, underbara människor i boken. Verkligen en bra bok 👌🏼”

Så roligt att du också längtar till nästa del! Kram❤️🙏🌺💕

Tack Katarina Thunberg för din jättefina recension den 17/6-2018.

”Hej! Behaglig feelgoodbok där jag kan känna igen mig i personerna och händelserna. Vad som också är skönt är att det inte händer hysteriskt mycket hela tiden och det är inte konstiga tillkrånglade situationer. En behaglig skön bok helt enkelt om kvinnor mitt i livet som jag vill tillbringa mer tid med. Tack Anethe. Väntar redan på nästa!”

Tack än en gång för din recension och att du redan väntar på nästa del i trilogin. Kram ❤️🙏🌺💕

Tack Cathrin Monell för din fina recension av min feelgoodroman 23/5-2018.

”Om Livet blir aldrig som man tänkt: Intressant skildring av hur livet inom loppet av bara ett år oväntat kan helt byta riktning. En utvecklingsroman om en vuxen kvinna, som finner en ny botten av kompetens och självständighet inom sig. Författaren skriver enligt efterordet inspirerad av verkliga händelser, och jag ser fram emot uppföljaren, för att få veta hur det går i fortsättningen för väninnorna Jessica och Anna.”

Tack återigen för din recension och att du gärna köper andra delen i serien om Jessica Schöön. Kram ❤️🙏🌺💕

 Tack Eva för din fina recension av min debutroman den 18/4-2018 *Livet blir aldrig som man tänkt*

Hej Anethe!Jag läste din bok häromveckan. Tänkte ge dig lite feedback eftersom jag beställde boken direkt av dig och du kanske väntar på en kommentar. Först vill säga att det är imponerande att du har startat ett förlag och gett ut boken i egen regi. Och att du utlovar en trilogi utan att ha skrivit de andra två delarna. Strongt. Personligen skulle jag känna mig pressad av sådana löften.Boken är lättläst, har ett ämne som berör många och jag hakar inte upp mig på krångliga meningar. Du är också noga med att inleda meningarna varierat och det är bra. Däremot sänks helheten av många korrekturfel och klichéer, din språkgranskare borde ha gjort ett bättre jobb! Personligen – och det här är en smaksak – hade jag gärna sett mer djup och gestaltning.

Men återigen, jag gillar att du vågar skriva, ge ut och marknadsföra själv. Jättebra. Fortsätt rocka. Och ja😀. Jag köper gärna  del två. 

Eva

Tack återigen för din recension och att du gärna köper andra delen i serien om Jessica Schöön. Kram ❤️🙏🌺💕

Tack Lexie på Tusen sidor för din jättefina recension som kom i min mail den 5/4-2018. Det blev mest ros och det är jag superglad över. Att du dessutom ser fram emot fortsättningen gör mig ännu gladare. Givetvis ska du få läsa och även recensera andra delen.
Några ord från recensionen.

”Varför blir livet aldrig som man tänkt?
Hon som just förlorat allt hon någonsin önskat sig.”
s. 52 (e-boken)

Livet blir aldrig som man tänkt – en feelgoodroman. Så står det att läsa på de flesta ställen, och det är också känslas som förmedlas ungefär fram till mitten av boken. Den sista delen är dock så mycket mer än bara feelgood. Där finns också plats för lite problem och negativa känslor, och slutet är ju raka motsatsen till feelgood, och det är det jag gillar med boken. Det är inte ”bara” feelgood, utan det finns en bredd och det finns budskap, och det finns upp- och nedgångar, liksom det gör i verkliga livet, och Bergendahl har fångat det på ett bra sätt.

Hela recensionen kan ni läsa HÄR

Feelgoodromanen fick betyget 📚📚📚 Kram ❤️🙏🌺💕

Tack Bina´s Books för din recension som kom den 31/3-2018! Det blev både ros och ris.

De små citaten i början av kapitlen var fina och passade in väldigt bra. Och med en ordentlig editering skulle den här annars så lättlästa och underbart vardagsskildrande roman bli riktigt mysig. Den har en trevlig story i botten och några spännande och oväntade vändningar. Och då det är författarens debutroman tror jag att fortsättningen faktiskt blir bättre.

Det är som du säger en hel del korrfel mm kvar i eboken. Dessa är nu åtgärdade i den häftade (mjukband) och inbundna (hårdband) boken som finns ute i nätbokhandeln, alltså upplaga 2. i december månad 2017. Dock är det just nu en ny konvertering på gång av eboken också.

Hela recensionen kan ni läsa HÄR

Trots att romanen fick betyget 📚📚 vill Bina`s Books läsa andra delen i trilogin. Det tackar jag allra ödmjukast för! Kram ❤️🙏🌺💕

En ny recension den 10/3-2018 från Monica Enander.
Tack fina Anethe Bergendahl för att jag fick denna gåvan av dig. Den var jättebra och jag ser fram emot uppföljaren.
Jag är så glad att du uppskattade romanen. Kram  ❤️🙏🌺💕

Tack Maria för din recension 12/3-2018. Det blev både ris och ros, men uppskattar din ärlighet!Ny recension på bloggen: ”Livet blir aldrig som man tänkt” av Anethe Bergendahl FörfattareFörsta delen i en feelgoodtrilogi om fyrtioåriga Jessica som har många oväntade vändningar som jag gillar men som ändå inte når riktigt ända fram.

📚📚 (2/5)

Här kan ni läsa hennes recension.

mariasbokhylla.wordpress.com/…/livet-blir-aldrig-som-man-t…/

Tack för att du ville läsa min debutroman. Kram ❤️🙏🌺💕

Wow! Vilka superfina ord ifrån dig Birgitta Backlund  som kom den 19/2-2018.  Jag är så glad att du tyckte om min debutroman. Tack för att du köpte, läste och gav feelgoodboken fina ord. Kram 

Var kommer alla duktiga debutanter ifrån …?
På kort tid har jag läst två underbara, bitterljuva feelgoodromaner som imponerat på mig. Den senaste boken ”Livet blir aldrig som man tänkt” av Anethe Bergendahl tilltalade mig extra mycket, kanske för att huvudpersonen Jessica Schöön är en mogen kvinna. Hon är i den åldern som gör att jag kan identifiera mig med henne, hennes känslor och upplevelser
Och jag kände enormt för Jessicas styrka. Hon blir inte knäckt när hela hennes liv krackelerar – utan i stället samlar hon kraft och mod för att gå vidare.Och långsamt får hon omprioritera vad som egentligen är viktigt här i livet.
Förutom att jag uppskattade Anethes berättelse, gillade jag också att hon inleder varje kapitel med en aforism. De är inte tillagda av en slump, däremot förstärker de budskapet i det som hon vill förmedla.
Jag tycker också att det är smart att så många debutanter satsar på att skriva trilogier. Och deras ”cliffhanger” gör att man knappt hinner lägga ifrån sig deras första bok, innan man börjar se fram mot deras nästa.
Anethe. lycka till med fortsättningen!
Och avslutningsvis vill jag berätta att det är min underbara vän Mia Fallby som har gjort det vackra omslaget!
Hurra, för alla mina duktiga vänner!

Tack för att du ville läsa min debutroman. Kram ❤️🙏🌺💕

Den 8/2-2018 kom denna fina recension från BOKLYSTEN

Jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa den här boken och den passade så perfekt in på min läsplanering just då att jag tackade ja direkt. Livet blir aldrig som man tänkt är Anethe Bergendahls debutroman och del 1 i en planerad trilogi.

Jag blir alltid riktigt glad när jag läser feelgood att boken inte bara handlar om unga människor utan där huvudpersonerna är mogna, vuxna människor som hunnit med en del i sitt liv. Det har nog lite att göra med min egen ålder, böcker om unga människor är trevliga och man kan ju drömma bort sig en stund där också, men den där igenkänningsfaktorn ligger närmare för mig när huvudpersonerna inte är purunga.

Jag gillar Jessica, hon är en ”vanlig” person som är väldigt sympatisk och man känner ju verkligen med henne när hon blir sviken av en person som hon litat så mycket på. Jag tror att de flesta kan förstå hur sådant känns och hur lätt det är att tappa fotfästet i en sån situation. Trots den avgrund Jessica faller ner i så kämpar hon sig upp igen och jag som läsare hejar på.

Det blir en del oväntade vändningar på vägen och slutet blir en liten överraskning, vilket nästan alltid är positivt för mig. Jag är inte jätteförtjust i alla delar av slutscenerna men på ett sätt blir det ju på det här sättet ett definitivt slut på det gamla och en början på något helt nytt.

Livet blir aldrig som man tänkt är en mysig, snabb- och lättläst feelgoodroman som jag tycker mycket om. Jag ser verkligen fram emot nästa del i trilogin för att få veta hur det går för Jessica!

Tack Anethe Bergendahl för rec.exet!
Boklysten

Tack för att du ville läsa min debutroman. Kram ❤️🙏🌺💕

En ny färsk recension från Angelundebring den 21/1-2018.

””Livet blir aldrig som man tänkt av Anethe Bergendahl. Underbar bok som innehåller många känslor som karaktärerna Jessica och Niklas upplever. Underhållande och lättläst då de är avstyckade i korta kapitel. Hur går man vidare efter en relation som tar slut efter 15 år. Det får ni ta redan på när ni läser Livet blir aldrig som man tänkt och hoppas att ni kommer gilla den lika mycket som jag gjort.
Betyget blir fyra 📚📚📚📚av fem möjliga ”


#AnetheBergendahl #livetbliraldrigsommantänkt #anemonförlag 

#underhållande#bladvändare #boktips #Rekommenderar #bokälskare #recex 

#tacksam ✴✴✴✴✴”

Tack Angel för din superhärliga recension och betyg. Nu sätter du en gnutta press på att jag ska leverera. Men det är bara bra!
Tack och en varm kram ❤️🙏🌺💕

En underbar ny recension från Gunilla Lundstedt den 21/1-2018.

”Nu har jag läst min vän Anethe Bergendahl s debutroman ”Livet blir aldrig som man tänkt.”Fint skriven om ett par som går skilda vägar efter 15 år. Fantastiskt bra skriven ur både Jessicas och Niklas perspektiv. En bladvändare där man blir nyfiken på vilken vändning deras liv tar, en riktig feelgood roman.Det ska bli spännande att läsa fortsättning och jag ser fram mot roman nummer två! Jag ger boken 📚📚📚📚 av fem.👌✴✴✴✴”

Tack Gunilla för din fina recension och betyg. Jag är bara så superglad!
Varm kram ❤️🙏🌺💕

En rykande färsk recension från Agneta Rydèn den 11/1-2018.

”Precis läst : Livet blir aldrig som man tänkt. Underbar feelgood bok �väntar redan på del 2. ✴✴✴✴✴”

Tack Agneta för din fina recension och betyg. Det motiverar mig att fortsätta skriva! Varm kram ❤️🙏🌺💕

Vaknade imorse av ett plling i mobilen. Det var en recension från Jennie 2/1- 2018. Jag läste det med full glädje

”Hej”

Nu har jag läst Livet blir aldrig som man tänkt av Anethe Bergendahl. Recensionen kan ni läsa här men jag kan redan nu avslöja att den fick ✴✴✴.
Jennies boklista

Jag frågade Jenny om hon gillade boken såpass mycket så hon skulle vilja läsa fortsättningen. Och det ville hon! Jippie!

Tack Jennie för din fina recension av min debutroman. Jag blev riktigt rörd över dina varma ord,; ”Fin, gripande & underhållande!” Varm kram🙏❤️📚

Ännu en recension från Britt 18/12-2017 från en boksignering.

”Hej finaste du”.
Nu har jag läst ut boken och jag bara lääääääängtar till nästa kommer.
Man blir ju nyfiken.
Längtar och väntar med spänning på bok nummer 2.

Jättebra bok. Kommer rekommendera den till mina vänner och min familj.”

Bra skrivit.
Många kramar och God Jul
Britt

Tack Britt för din fina recension av min debutroman. Jag blev riktigt rörd över dina varma ord, speciellt eftersom jag träffat dig personligen på boksigneringen. Varm kram🙏❤️📚

Här kommer en recension 11/12-2017 från Monica Ivesköld som fick hemskickat ett gratisexemplar. Recension av ”Livet blir aldrig som man tänkt”

Tack Monica för din fina recension med både ris och ros. Härligt att du ändå fängslades så småningom. Varm kram🙏❤️📚

Wow! Vilken överraskning när jag precis kommit hem från en boksignering. Blev varm om hjärtat! ❤

”Livet blir aldrig som man tänkt” Lättläst och underhållande, det ska bli kul att läsa fortsättningen på Jessicas liv. Tack för din personliga hälsning i boken!”✴✴✴✴✴

Tack Anna Bella för din fina recension den 7/12-2017! Så trevligt att du tycker om debutboken Varm kram🙏❤️📚

Tack Kristina för din fina recension den 23/11-2017!

Jätteroligt att du tycker debutboken är spännande och påminner om Nora Roberts! Faktiskt är det en av mina favoritförfattare.

En fin historia om att ta sig upp ur sorg och starta om på nytt. Platser och miljöer beskrivs på ett bra sätt och många känslor speglas i romanen. Den har oanade händelser som man inte kan förutse vilket gör den även är spännande, lite som Nora Roberts kan göra.

Betyg: 3/5

Kram🙏❤️📚

Här kan ni läsa hela recensionen. Svenska böcker

Tack Mari Åberg för din fina rececension den 19/11-2017.

Hej! Liten recension;
I Anethe Bergendahls författardebut får vi följa Jessica och vad som händer henne i hennes liv. Trots att hon blir övergiven finner hon styrka och förändrar livet till det bättre. Det blir t o m så stora förändringar att det är överraskande att läsa. Detta är en feelgood-roman som kommer att följas av flera.

Att du tyckte om den gjorde mig extra glad. En varm kram 🙏❤️📚

Recension från Eva Walldeck gjorde mig så varm och glad i hjärtat den 15/11-2017.

”Boken var lättläst och underhållande varje sida av boken. Slutet var extremt spännande och jag längtar redan till nästa bok”.

Tack Eva för den fina recensionen av min debutroman. Kram  🙏❤️📚

Den här fina recensionen kommer från Linda MariAnne Dahlbeck den 10/11-2017.

”Livet blir aldrig som man tänkt” är en lättsam och underhållande fin berättelse om en rad händelser i en kvinnas liv, under ett år. Den innehåller både glädje och sorg, kärlek och svek”.

Tack Linda för den fina recensionen av min debutroman. Kram  🙏❤️📚

Nästa fina recension kommer ifrån Helena Westberg som kom via messenger till mig den 8/11-2017.

”Hej! Idag har jag läst ut boken. Nu väntar jag med spänning å fortsättningen. Befriande med kvinnliga hjältar som sin plats i livet. Tack för fin läsning! Skulle säga en mycket stark 3, snudd på 4. Jag läser inte mycket och jag kände allt mer för tjejerna ju längre boken gick. ❤

Tack Helena för din dina recension. Jag har satt upp dig på förhandsbokningen till del 2. Kram  🙏❤️📚

Ännu en fin recension av Eva Johansen som jag fick idag 1/11-2017.

”En mycket bra bok , mycket igenkännande och det gör det roligare att läsa … längtar till nästa bok”.

”Hej Anethe
Nu har jag läst din bok och den passade mig perfekt , kul med så mycket igenkännande både som kvinna och platser 👍👍de gjorde du bra … längtar efter nästa kramar Eva j ✴✴✴✴✴”

Den gjorde mig så varm och glad i hjärtat. ❤ Tack så jättemycket Eva för den fina recensionen och att du redan längtar till nästa bok. Kram  🙏❤️📚

En härlig kommentar från en f d arbetskamrat Lene Rosén​ den 25/10-2017.

”Trög start men sen ville jag inte lägga den ifrån mig.
Satt och smålog när jag lästa senare halvan. Längtar till nästa del om Jessica kommer ut � ✴✴✴✴

Tack gulliga Lene för din recension. Den värmer mitt hjärta. Kul att du fastande i den efterhand. Varm kram 🙏❤️📚

Den 25/10-2017 kom en fin recension via mailen som låter så här.

”Hej Anethe..Har läst boken..tyckte det var ett bra flyt i boken.
Du slutade med små cliffhanger vilket gjorde texten mer spännande…Härliga karaktärer som man kan känna igen sig i..det enda som jag tänkte på var deras första utlandsresa som jag bara tyckte var utfyllnad. .du har inspirerat mig att söka skrivar kursen om jag får mod nog…Varma kramar. .Linda J ✴✴✴✴✴”

Tack Linda för din recension, den är värt oerhört mycket för mig som författare. Kram 

Den 13/10-2017 kom denna fina recension på författarsidan under recensioner där jag fick högsta betyg 5 stjärnor.

”Härlig lättläst historia. Gripande.✴✴✴✴✴”

Tack Anki för din recension och tack för att du kom på min release. Kram 🙏❤️📚

Den 9/10-2017 fick jag läsa under min fikarast denna trevliga recension, där jag fick högsta betyg 5 stjärnor.

”Jag blev fast direkt för din debutbok om Jessica.En riktig bladvändare.Mycket bra handling,och starka karaktärer.Starkt slut i boken som gör att jag ser fram emot bok nummer 2. Tack Anethe ✴✴✴✴✴”

Tack Pia för din fina recension av min debutbok om Jessica. Är så glad över att du tyckte om den. Detta motiverar mig ännu mera till att fortsätta skriva. Kram ❤️🌺

Den 6/10-2017 kom den här fina inlägget till min fb-sida från min fina författarvän Susanne som jag träffade över en supertrevlig fika i somras.

”Vill varmt rekommendera den här härliga Feelgood -romanen. Finns även som e-bok hos Bokus och Adlibris! Anethe Bergendahl nu väntar jag med spänning på fortsättningen ❤ ✴✴✴✴✴”

Tack Susanne för din fina recension. Så glad att du tyckte om boken. När nästa bok kommer är svårt att sia om redan nu. Men den är på gång att födas fram i ord. Kram ❤🙏

Den 30/9-2017 fick jag denna lysande recension av min före detta kurskamrat på Österlens Folkhögskola Anna. Läs här:

”Debutroman med härlig feelgood-läsning – som vanligt när Anethe skriver! Underbar historia med starka personporträtt och ett minst sagt spännande slut…✴✴✴✴✴”

Tackar allra ödmjukast för ditt fina omdöme av första delen om Jessica. Högsta betyg från den första recensionen. En varm stor kram till dig Anna ❤ ❤ ❤

Den 27/9 kom denna skriftliga kommentaren till min blogg av Marie ””Mitt Skrivliv” Läs här:

”Nu har jag läst ut din bok Anethe och det var en upplevelse, feelgood är verkligen en genre med många kvalitéer och du valde en vinkel som (vad jag vet) saknas i det breda utbudet. Det märks att du känner för dina karaktärer och för berättelsen, mycket detaljrikt. Önskar dig fortsatt lycka till 🙂”

Tack så jättemycket Marie för den fina recensionen. Varm kram till dig Marie ❤ ❤ ❤

Den 26/9-2017 fick jag en muntlig recension av min arbetskamrat Lena. Läs här:”

Det var en mycket intressant handling. Saknar dock lite mer sorgbearbetning från Jessica. Mycket bra slut. Man vill fortsätta att läsa. 

Tack Lena för din fina recension. Den är värt mycket! En stor varm kram ❤ ❤ ❤

Den 25/9-201 fick jag min första recension av min arbetskamrat Nina. Läs här:

”Jag kunde inte slita mig från boken. Bra med korta kapitel. Allra bästa var citaten på varje kapitel. Boken var lättläst med korta meningar. En berg-och dalbana av händelser, händer något hela tiden. Författaren beskriver alla sinnen. Anethe ska vara stolt över att hon skrivet denna bok. ✴✴✴✴✴”

Jag blev varm och tacksam över att höra hennes ord i mobilen. Jag som har gått och varit orolig för vad arbetskamraterna ska säga. Nej, nu ska jag sträcka på huvudet och resten av kroppen. Jag är duktig som lyckats med att detta och snart, mycket snart finns tid att sätta sig ner och fortsätta med uppföljaren.

Tack Nina också för ditt tips om att lägga en bok på fikarummet på akuten som ett visningsex. Tack också för att du köpte totalt fyra böcker av mig. Massor med kramar till dig    

Tack Marina för din fina recension på din blogg. Av en händelse såg jag den först nu. Absolut ska du få fortsätta vara min en av mina testläsare. Jag är glad att du vill och orkar. Jag vet att det är ett krävande projekt. 🙂

Här kan ni läsa Marinas recension
Livet blir aldrig som man tänkt

Tack än en gång Marina, varma kramar🙏❤️📚

Annonser