SMAKPROV DEL 3

Det fantastiska livet ljudbok ett lyssnarprov från Bokus

Ljudboksomslaget


Här ges  ett smakprov av första kapitlet ur boken Det fantastiska livet

Jessica, september 2011, Toscana

JESSICA LETAR IVRIGT efter skylten till Giardino di Limonioch har kört runt flera gånger, säkert i över en timme. Den måste för katten vara här någonstans, tänker hon för minst hundrade gången när hon kör i snigelfart. Precis då får hon syn på en skylt som ligger intill vägkanten. Tänk om det är just den? Hon bromsar in, sätter på höger blinker och lägger växeln i friläge innan hon kliver ur bilen och går fram till skylten som halvt ligger gömd i gräset. Hon läser de stora bokstäverna Giardino di Limoni. Hon blir alldeles till sig och skyndar tillbaka till bilen och kör in på den lilla grusvägen tills hon kommer fram och parkerar på uppfarten bredvid det gamla huset.

– Kom Alicia, säger hon och lossar hennes bilbälte från den bakåtvända barnstolen i framsätet.

Efter den långa bilturen blir Alicia eld och lågor när hon får syn på den stora gröna gräsmattan och barngungan och hon halvspringer direkt dit. Jessica har inget annat val än att följa efter henne.

Medan Jessica puttar Alicia på gungan studerar hon utsikten från trädgårdens framsida. Vindruvsfält med dalar och kullar är ett typiskt Toscanatecken. Hon har varit på några andra ställen runtom i världen, men aldrig på någon plats som är så inbjudande och vacker som den här. Solen står högt på himlen och gassar för fullt denna första septemberdag, men just här breder en välkommen skugga ut sig från ett stort valnötsträd strax bredvid.

Lyckan bubblar inom henne när hon hör Alicia skratta gott då hon skjuter i väg henne med mera fart. Hennes ögon är fyllda med värme. Men också av tårar. Jessica är oerhört glad över fastigheten och låter glädjetårarna rinna. Hon studerar bostaden som hon nyss köpt, hon tror knappt att det är sant.

Det pittoreska, gamla huset som hon fick till ett billigt pris hade stått tomt i över ett år. Moster Astrids arvspengar kom väl till pass, här ska hon nu skapa ett hem för sig själv och lilla Alicia. I mitten av oktober går flyttlasset hit och det är bara sex veckor dit.

Ibland har man mer tur än man kanske är förtjänt av. Fast visst förtjänar hon lite tur nu, intalar hon sig själv medan hon knappt kan vänta tills hon får öppna ytterdörren med nyckeln som ligger i hennes vita shortsficka och bränner.

– Alicia, gumman! Nu får vi titta inne i huset, säger Jessica och stannar gungan.

Men Alicia börjar gråta och vill inte alls lämna gungan. I nödfall har Jessica alltid med sig några klubbor som mutor och nu halar hon fram en röd klubba och bums tystnar gråten.

– Min, säger Alicia och sträcker fram handen. Jessica ger den till henne samtidigt som hon lyfter upp henne ur gungan och går mot ytterdörren i snidat trä.

Vill ni beställa Det fantastiska livet av mig och få den signerad för 200 kr + frakt mejla mig på anethe17@hotmail.com

Det fantastiska livet kan lyssnas på från och med 11/8-2021.

dfl_front_1266x2000-1