Slutspurten…

Så är det söndagkväll igen och helgen försvann oerhört snabbt denna gång. Mina ambitioner grusades när jag och särbon fick vara hundvakt åt en lite valp. Sömnen blev inte bra och var trött under både lördagen och söndagen. Dock fick jag ändrat lite i min blogg som ni säkert redan noterat. Hoppas ni tycker den blev fin? Satt och trixade med en bild och text som till slut brev hyfsat bra, tycker jag. Det är logotypen.

Idag på eftermiddagen har jag redigerat ett kapitel på min sista manushalva. Det har inte funnits något tempo i författandet alls denna helg, men som tur är kommer det flera. 🙂

Nu medan tvättmaskinen jobbar på ska jag försöka skriva det nästnästa sista kapitlet färdigt ikväll.  Men vi får se hur det går…

Behöver lägga mig tidigt ikväll, börjar  det nya jobbet kl 7.

 

18 reaktioner till “Slutspurten…

 1. Jättefin sida! Kul med sidan lästa böcker också, det har jag inte sett förut 👍🏻
  Härligt att det rullar på, trots att en liten valp kom i vägen 😄 Hoppas du fick sova, lycka till med nya jobbet 😊🙏🏻

  Gillad av 1 person

  1. Tack Marie! Ja, den nya bloggförändringen gjorde jag i lördags. Lästa böcker sidan är också relativt ny, jag såg den i någon blogg och tänkte det skulle vara intressant och se hur många böcker jag läser i år. 🙂
   Ja det rullar på men väldigt sakta…:( önskar jag fick skriva mer men nästa helg så får jag lägga på ett extra kol. Min deadline blir nog hela februari ut.

   Tack! Jobbet är roligt, intressant men mycket nytt att lära sig. Arbetsdagen flyger faktiskt fram men så är det också en akutmottagning. Jag är en positiv person men de senaste dagarna känt mig trött i hjärnan och helt slut men vet det går över. Hihi!

   Gillad av 1 person

   1. Lästa böcker-sidan var en bra idé, vi får se om jag tjuvar den framöver 😉
    Ja, visst är det frustrerande att inte få jobba på under perioder när det flyter på bra! Hoppas du i tankarna kan trassla ut lite skrivrelaterade trådar åtminstone, ibland kan det vara värdefull tid det med. Att ha en hel skrivhelg att se fram emot är alltid en bra motivator.
    Kan tänka mig att akutjobbet är intressant! Men hjälp vad det måste vara nya rutiner och annat att lära sig – för att inte tala om de nya kollegorna. Inte konstigt att hjärnan blir trött.
    Imponerande att du ens orkar tänka skrivande under de omständigheterna 👍🏻 Men du har självklart rätt, det går över, jag skickar lite kraft din väg så länge. Kämpa Anethe, kämpa! 😊

    Gillad av 1 person

   2. Du får gärna ”tjuva” den för det gjorde jag – eller härmade kanske. Som vi författare gör. 🙂

    Ja, men nästa helg ska jag tillägna skrivandet i alla fall.

    Akutjobbet är roligt, dock har jag jobbat där ett par dagar i veckan de senaste två åren så jag känner de flesta kollegorna redan men där är stor omsättning på personal främst läkare och sjuksköterskor. Jag har jobbat i ”Resursteam” som innebär att man går runt på olika arbetsplatser och jobbar, men efter fyra år blev det för jobbigt och därför bytte jag till akutmottagningen. Men flera nya arbetsuppgifter som jag inte gjorde innan som reception, inskrivning av patienten vid ambulansinkomst och gå på större larm som trafikolycka, så lite nytt är det.

    Idag är jag ledig och ska kämpa mig vidare i manuset. Tack för din pepp! 🙂

    Gillad av 1 person

   3. Haha, ja vi författare snor friskt från varandra och verkliga livet. Metoder från varandra och idéer från verkliga livet 😉
    Förstår att det måste varit tufft att jobba ambulerande, skönt att du fått en fast plats nu även om det är mycket nytt och en viss snurr på läkare och sjuksköterskor.
    Hoppas det blev en bra skrivdag och att manuset betedde sig som du ville, ibland krånglar det ju med en tycker jag. Själv håller jag på med lite genomläsning men fastnade vid kapitel 14 som jag nu tycker riktigt illa om, haha.

    Gillad av 1 person

   4. Ja, det är verkligen skönt att vara på en arbetsplats. Känner mig hemma där och vet jag kommer trivas. Dessutom är den ena dagen inte den andra lik, man är på olika arbetsstationer ofta halva dagar men ibland hela dagar.

    Jodå, det blev en bra skrivdag. I helgen har jag börjat redigera sista halvan av råmanuset som senare ska skickas ut till testläsarna. Ja, ibland går det inte som man tänkt. Har själv fastnat på kapitel 34 nu ett par dagar och vet inte riktigt hur jag sak fortsätta. Skrev då kapitel 36 istället, men ska försöka skriva kapitel 34 klart ikväll. Var rädd om dig! 🙂

    Gillad av 1 person

   5. Fördelen med ditt jobb måste verkligen vara variationen i kombination med det välkända. Verkligen skönt att du har din plats nu, att ambulera och vara ny på jobbet jämt tänker jag är lite tufft.
    Men åh vad bra du jobbat på! Kul att du snart har fått hela manuset testläst, ett stort steg på vägen.
    Jag startade en provperiod på Storytel i går så jag ägnar nog de kommande två veckorna främst åt läsning 😄 Blev så glad när jag fick veta att de även har e-böcker. Läser just nu en Storytel original, Stockholm psycho, såg att de även har många romantiska feelgood – kanske ett tips om du umgås med tanken att söka en traditionell utgivning först?
    Ha en fin start på veckan och heja dig!

    Gillad av 1 person

   6. Variationen är ett måste om jag inte ska tröttna och här får jag verkligen en varierad arbetsdag. Jobbar två morgnar nu och sedan två kvällar till kl 21, sedan ledig två dagar. Gissa vad jag ska göra? 🙂
    Jo, skriva, skriva och redigera.

    Lyssna på ljudböcker har jag försökt men jag kommer på mig helt plötsligt tänka på andra saker. Nej, att hålla en bok i handen gillar jag allra mest.
    Önskar dig en fin vecka!
    Och kram på alla ❤ dag!

    Gillad av 1 person

   7. Åh vilket bra schema för skrivandet! Förstår att det blir en win-win med nya jobbet 👍🏻
    Hoppas du hade en fin ❤-dag du med. Vi konstaterade att vi ännu är så lyckligt lottade att varje dag är en ❤-dag, gäller att fortsätta jobba på det bara 😄
    Lycka till med skrivandet och redigeringen den här veckan!

    Gillad av 1 person

   8. Jag blir så glad när jag läser ditt inlägg. Absolut en win-win och jag är väldigt nöjd med jobbet. Men någon energi kvar efter ett pass är det inte. Nu tagit mig en sovmorgon och ätit frukost samt hunnit skriva klart ett kapitel. Nu ska jag börja på nästsista kapitlet. Gissa om jag är glad. Tjoho!!

    Håller med dig om att varje dag är ❤ dag.

    Gillad av 1 person

   9. Nej, att jobba med människor kostar på. Du gör det bra! Ett så viktigt jobb också 🙏🏻

    Gillad av 1 person

   10. Glömde kommentera om ljudbok: Har precis lyssnat på min första ljudbok (Stockholm Psycho av Anna Bågstam Ryltenius, Storytel) och det gick väldigt bra 👍🏻 Men uppläsaren var grym, så det bidrog till att jag fullt ut kunde fokusera på historien.
    Har blivit förtjust i e-böcker senaste året. Läser du sådana?

    Gillad av 1 person

   11. Ibland läser jag e-böcker om jag är ute på resande fot. Är jag hemmavid föredrar jag pappersböcker. Ljudböcker däremot fungerar inte då jag börjar tänka på annat och tappar koncentrationen.

    Gillad av 1 person

   12. Jag har precis testat ljudböcker och jag upplevde samma sak, på Storytel kan man byta till e-bok för de flesta titlar. Väldigt bra! 👍🏻

    Gillad av 1 person

 2. Jättefin blogg! 🙂 Det var det första jag tänkte på när jag kom in, ”här ser det annorlunda ut” 🙂
  Spännande med nytt jobb! med den starttiden kanske det blir lite skrivande på eftermiddagarna? 🙂 Jag har också ett jobb där jag börjar tidigt ibland (5,30 närmare bestämt) och det fina med det är ju att eftermiddagarna räcker till att göra mycket 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Katarina! Tycker själv den blev jättefin. 🙂 Saker behöver förnyas ibland, inte sant?

   Även om jag börjat kl 7 på morgonen är jag helt slut efter en dag på akutmottagningen. Så det blir endast skrivande på lediga dagar som idag, då jag är helt ledig. Har planer på att skriva ett par timmar och sedan krypa upp i soffan med en bok, te och myspläd och njuta. Slippa gå ut i snön som ligger utanför. Ska mysa hela dagen. 🙂

   Orkar du skriva efter jobbet?

   Gillad av 1 person

 3. Så fint du har fått det här! 🙂

  Hoppas att det har gått bra på nya jobbet. Förstår att du är helt slut efter jobbpassen – min man jobbar på akutvårdsavdelning, och det verkar minst sagt slitigt. Hoppas att du får till lite mer skrivtid snart!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Sara! Jag tycker själv det blev jättefint. Ibland behövs det lite förnyelse. 🙂

   Tack, det går bra på nya jobbet. Hektiskt men roligt. Nu arbetar jag som medicinsk sekreterare och har numera blandade arbetsuppgifter vilket är för mig mer stimulerande. Aha, din man jobbar också inom sjukvården, då vet du hur det är. 🙂 Slitigt men fint att hjälpa människor till att må bättre, i vissa fall dör de. Då finns man där för anhöriga.

   Går det bra på ditt jobb efter mammaledigheten?

   Skrivtid blir det på lediga dagar som idag. 🙂
   Var är du i din skrivprocess?

   Ha en fin dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s